ZakuFana

Kaf’ca uz jelkicu i sunčane zrake🙂

Zanimljivost:

Kako se sprema kafa? Zelena zrna kafe se najpre suše i boja im postaje žuta. Pre upotrebe kafa se mora pravilno ispržiti i samleti. Nekada su domaćice same pržile kafu pa je svaka imala svoju minutažu za taj posao. Postupak prženja traje između 7 i 14 minuta, a maksimalna temperatura dostiže 240 stepeni. Ispržena kafa se deli na svetlu (7 minuta), srednju (9 do 11 minuta), srednjetamnu (12 do 13 minuta) i tamnu (14 minuta). Retko gde se kafa melje pred samo spremanje napitka, iako je upravo tako najbolja.

A, sunce izađe i zađe… zemlja se okrene🙂

Kaži i ti nešto

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s