Krema sa mineralima mrtvog mora

Postaje potpuno nadrealno koliko se (ženskadije posebno) lože na sve moguće tube, kutijice, flašice i ostale vrste pakovanja na kojima piše da u sebi sadrže minerale mrtvog mora, alge sa devičanskih ostrva, zlatni prah alhemičara i nektar bez pulpe iz tek otkrivene potopljene Atlantide… u Rusiji!

Setimo se samo kako je u seriji koja je palila mladež “Nestašne godine” Bolton zasijao u jednoj epizodi kada su učenici imali za zadatak da pokažu svoje talente. Tu se pokazalo kako on svoje čuvene ogrlice sam pravi, birajući danima s ljubavlju kamenčiće, osluškujući kako mu pevaju pesmu izgubljenih sirena sa obala Australije, da bi posle toga provodio sate birajući boje kojima će da ih farba (k’o Vaskršnja jaja, samo je kamenje manje lomljivo) i načine na koje će da ih kombinuje.

bolton

E, al’ tu se desio preokret – svi se položili k’o mladi babuni da kupe od Boltona njegove perle i onda, mlađani Bolt, ku’će šta će skrati potpuno proces pravljenja, sjebe ceo koncept “spešl” ogrlice pa cela škola digne kuke i motike i ostale poljoprivredne alatljike na njega da im vrati kintu.

Šta je poenta ove priče? Ako je BoltonČE za bednih par dolara po komaTu od (aproksimativno pretpostavljenih) stotinak ogrlica varao i lagao svoje potrošače, zar stvarno mislite da kozmetičke kompanije idu na mrtvo more i u dubine Bermudskog trougla da izvuku minerale, perja utve zlatokrile i krljušt zmajevih krilca da bi vama isporučile milijarde i milijarde maski, talkova, pudera, senki, maskara, krema, pilinga, lakova, karmina, sjajeva za usne, šljokica za tanga gaće i ostalih visokotehnološkonaučnih tekovina ove bedne civilizacije?

PRIČATE BUDALEŠTINE.

6 comments

  1. @horheakimov
    Pa, naravno da su apsolvirali. Pored Vatikanske tajne službe, postoji i pravoslavna. Nego su ovi “naši” pametniji, za njih se ne pišu “Da Vinčijevi kodovi”. Za njih niko ne zna!

    Like

Kaži i ti nešto

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s