Pod mikroskopom

Za dobro raspoloženje svako jutro treba pevati ovu pesmicu.😀

A, znate šta je još lepo? Dobro i malo čudno, ali lepo – kafa i napici od nje pod mikroskopom!

A, šta velite na kafičastu dugu? Ovo su kristali kofeina uvećani 20 puta, pod polarizovanom svetlošću. Fotografsao je Alfred Pasieka.
Ovako izgleda list kafičaste biljčice uvećan 400 puta optičkim mikroskopom.
Još malo kofeina pod mikroskopom nikom ne može da škodi.😉

Zatim, tri fotografije, dela William LeGoullon, koji je fotografisao omiljena pića većine ljudi pod mikroskopom (nažalost nisam našla informaciju o tome koliko su puta uvećani, ali očigledno je radio serije fotografija za svako piće sa različitim “nivoima uvećanja”).

Kafica
Kafičica
I, pogodite šta je ovo… Espreso. “mehurići šapuću” fazon.😉
Granula instant kafice uvećana 50 puta izgleda ovako. Mi pijemo kamenje!

E, sad da ne zaboravimo i likere i koktelčiće koji imaju veze sa kaficom. I njih su ljudovi gledali kroz majkroskop i fotkali.

Šarenkasti liker od kafice
Koktelčić “Coffee Cooler”. Ovaj koktelčić se spravlja od 45 g votke, 30 g Kahlua likera (koji se pravi od kafice), 30 g šlaga, 100 g ajs kafe, 1 kugle sladoleda od kafe i 1,5 kašike šećera.
I, na kraju “Kahlua Sour” koktel. Spravlja se od 40 g Kahlua likera, 30 g soka od limuna i pola kašike šećera.

Pre nego vam poslužim kafičicu, samo da kažem da sam neke fotke preuzela odavde. A, ovde možete pored kafice videti i još 24 zanimljive stvarčice uvećane 50 puta.

E, sad je stvarno vreme da se poslužimo kafičicom.😀

Ne znam kako espreso sa mlekom izgleda pod mikroskopom, ali meni se i ovo sviđa.😉

2 thoughts on “Pod mikroskopom

Kaži i ti nešto

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s