A, da probamo bez ljuski?

Jutro uz Etu Džejms mora biti dobro😀

Zanimljivost:

U 13. veku (moj broj ;)) počele su isprva da se koriste osušene i oljuštene bobice za spremanje kafice.  Isprva su ljuske odvajali od bobica uz pomoć oštrog kamena i zemljanih tanjira, a kasnije na metalnim tanjirima. Kafesitos je spravljana tako što su se cela oljuštena zrna kafe kuFala. Sledeći korak je bio mrvljenje zrna kafe u avanu.

 Kaficu su spremali tako što bi ubacili kafičasti prah u ključalu vodu, a pili bi sve što se nalazilo u šolji (što će reći pili su i soc). Ovakav napitak skoro nepromenjen “vladao” je naredna četiri veka.

A, evo jedne kafičice koja “vlada” ovog jutra.😉

 

Kaži i ti nešto

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s