Niđe veze? – deo 2.

U stilu sunčanog jutra razbuđivanje pesmicom. 🙂

Zanimljivost:

E, pa, da nastavimo pričicu od juče.

1600-ih godina žene nisu imale koga više da okrive za nedostatak seksa u braku, pa su rekle:”Ok…. ljubavnicu ne smem da okrivim, jer sam onomad bila s njenim mužOm. Služavke ne mogu, to ne bi bio neki poseban skandal… Šta je sad popularno, oko čega se diže halabuka? A, da! KAFA.”

I tako one naprave grupu “Žene Londona” i krenu da javno urliču i kleveću kafu kao “Topli napitak sa dodatkom impotencije”. E, sad, fora je što u 17-om veku ženama nije bio dozvoljen ulaz u kafedžinice u koje su njihovi mužOvi išli svako veče i provodili tamo sate i sate pričajući i pijući kafu. Onda su dolazili kući i bacali se… ali u krevet na spavanje, a ne na svoju ženu.  Pa su one, kad su se umorile od urlikanja i klevetanja, sačinile jedan ozbiljan dokument – “Peticija žena protiv kafe”.

Izgleda da su bile i glasne i nepismene... Ili ih je slovoslagač namerno zeznuo, pošto i on posle posla ide u kafedžinicu.

Enivejz, ovaj dokument je bio podugačak i opisivao je kakva su mesta te kafedžinice, koje su posledice ovog pića na seksualni život žena i muškaraca, kako zbog kafe muškarci dugo nisu kući i tako dalje i tako bliže. No, ova akcija im baš i nije uspela, pošto su novine u kojima je peticija štampana nosili direkt u kafedžinice u ona doba. (ironija u svom skoro pa najboljem izdanju)

Ono što žene nisu znale, jeste da kada su se bordeli otvarali, ranih 1600-ih, bili su uglavnom smešteni na spratu iznad kafedžinica. Pošto je većina muške populacije tu sedela gotovo svaki dan, ovo je i bilo najlogičnije mesto za prodaju usluga koje su namenjene upravo mužjacima, kao ciljnoj grupi potrošača. Tako bi muževi toga doba došli posle posla u kafedžinicu i krenuli: red kafe, red priče o politici, red kafe, red diskusije o poslu, penjanje uz stepenice, red prijateljica noći, red kafe, ajmo kući. (za žene 17. veka koje su se bunile zbog kafe, ovo je definitivno ironija u svom najboljem izdanju)

Evo i vama jedna kafa sa dodatkom… keksića. 😀

 Nastaviće se…

7 comments

Kaži i ti nešto

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s