Tigrasta

Sve što Benjinji napravi je prosto fenomenalno, tako i “Tigar i sneg”. Dobro jutro uz Toma Vejtsa, čija pesma je korišćena u ovom filmu.  😀

Zanimljivost:

Drugi po redu najstariji kafe u Italiji koji i dalje radi je Caffè Pedrocchi u Padovi. Antonio Pedrocchi (1776-1852) je bio vlasnik limunaddžinice 😉 (prodavao je limunadu), ali je došao na ideju da kupi i preuredi novi lokal, u koji bi privukao studente i druge mlade ljude. Kupio je staru zgradu u Padovi (koja je zapravo bila davno nekorišćena crkva) , sa namerom da je restaurira, da u prizemlju svaku sobu posebno dekoriše i prodaje kafu i limunadu. U ovaj poduhvat uložio je sav svoj novac i sve što je mogao da pozajmi, ali je tek nakon kupovine shvatio da kuća nema  podrum, koji je bio neophodan za skladištenje i pravljenje pića. No, to ga nije zaustavilo (uporan mali ;)) i rešio je da iskopa podrum. Sreća ga je pratila i ispostavilo se da je tu našao trezor stare crkve u kome se nalazila pozamašna količina novaca.

Zvec, zvec i kafe je spreman!

I tako nastade Caffè Pedrocchi, koji se smatra jednim od najlepših omaža arhitekturi svoga doba. Rekonstrukcija i dogradnja je počela 1831, a završena je 1842. godine.

Deo raznolikosti enterijera Kafea Pedroći.

Poslužite se kaficom:

i zasladite tradicijom. 😉

Kaži i ti nešto

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s