Odri Hepbern na zidu

Pre nekog vremena, sam uspela da budem prva u slanju mejla i da od časopisa Moodiranje i kompanije Rukom dobijem predivni zidni sticker (iliti poster) Odri Hepbern.

Nisam dosad imala posla sa stikerima i njihovim kačenjem na zid, pa mi je bila malo frka da nešto ne pogrešim. Ako i vi nikad niste kačili stikere, evo malog uputstva. Na samom sajtu Rukoma postoji nekoliko klipova koji pokazuju kako postaviti  stikere, ali ovaj mi je bio nekako najbolji i najjasniji, pošto su neki ubrzani, a neki predugački:

Umesto kreditne kartice, koristila sam Bus Minus, čisto da se zna. 😉

U, suštini, najbitnije je da se sve jako dobro poravna karticom, koju god da koristite. Prvo postavite na pod, radni sto (ili sličnu čvrstu, ravnu površinu) stiker i doooobro ga uravnjajte.

Nadam se da možete videti na fotografiji da ponegde ima vazduha između stikera i ovog belog papira na koji je on zalepljen. Sve te vazdušaste površine morate da “izbacite”, tj. da baš dobro izravnjate stiker.

Kada to završite (meni je trebalo možda malo više od 5 minuta), možete da isečete delove koji su “odvojivi”. Sve zavisi, naravno od slike na stikeru, ja sam ovde mogla da odvojim i svaku reč posebno.

Savet: nemojte baš seći skroz blizu ivice crteža, isecite makar centimetar ili dva okolo, pa da ukoliko treba dodatno poravnjati karticom nemate problem sa pomeranjem providne folije. Kad i to završite, dobro bi bilo da zalepite svaki deo lepljivom trakom na zid, da bi videli gde bi mogao da stoji.

Dalje, pratite klip, koji sam gore postavila i pažljivo odvajajte foliju od papira dok u isto vreme prelazite karticom preko nje, kako vam se ne bi zgužvala ili iskrivila. Kad ste i to završili, ostaje vam da , opet pažljivo, skinete foliju sa zida.

I, konačni izgled je vredan pola sata rada 😉

Normalno, ne bih ja bila ja kad ne bih nešto dodatno zapržila. 😉 Ispreturala sam ormar i pokušala da napravim Branchester Hepbern, koja naravno, nije ni prići originalnoj Odri, ali bitno da je meni bilo zanimljivo. 😀

Hvala puno i časopisu Moodiranje i Rukomu. 🙂

14 comments

Kaži i ti nešto